2 december 2021

Een weekendje weg in eigen land

We weten allemaal sinds de lockdown dat we niet perse helemaal naar een ver land hoeven te gaan om te genieten en van iets moois te genieten. Dat kan in Nederland namelijk ook heel goed. We hebben zo veel mooie plekken in Nederland dat we die eigenlijk zijn vergeten of nooit hebben bezocht omdat we altijd het idee hadden dat wanneer je naar het buitenland ging en ver weg dat je dan pas echt op vakantie was. Maar dat is natuurlijk grote onzin. Want als we de zomers van afgelopen jaren in Nederland hebben, dan heb je ook een goed vakantie gevoel in Nederland. 

 

Vakantie in eigen land

We hebben het afgelopen jaar namelijk goed kunnen ontdekken dat we ook in Nederland goed vakantie kunnen houden. Of we nu naar een andere provincie gingen om een mooi natuur gebied te ontdekken of naar een grote stad gingen om even het stadse gevoel te vangen. Het maakte niet uit, want in Nederland genoten we van de mogelijkheden die we hadden en genoten we hier vol van. En misschien was dat wel eens nodig. Dat we opzoek gingen naar een bungalowpark Friesland of een huisje op de Veluwe. Zo kwamen we er natuurlik achter dat we ook in Nederland ook goed konden genieten en hiervoor niet perse het vliegtuig hoefde te pakken om ergens van de zon te genieten. Want laten we wel zeggen, dat toen de lockdown begon, we heel lekker genoten hebben van de zon hier in ons eigen land. 

 

We zijn het natuurlijk ook gewend geraakt dat we altijd maar naar het buitenland konden gaan en konden genieten van andere culturen en de zon op andere plekken. Maar we zijn nu even weer met onze beiden benen op de grond gezet en konden ook lekker in ons kikkerlandje genieten van al het moois wat het land te bieden had. Want hoe we eerst raar stonden op te kijken als we toeristen hoorden zeggen dat Nederland zo mooi was en mooie plekken had, zijn we daar nu zelf vooral ook achter gekomen. En dat is natuurlijk ook fijn. Want dat ene weekendje weg naar Spanje of Frankrijk kan nu een weekendje weg naar de Veluwe of Friesland zijn. Er is ontzettend veel te ontdekken in ons eigen land. Misschien denken we wel dat we alles al ontdekt hebben maar dat is waarschijnlijk nog lang niet. Er zijn waarschijnlijk nog genoeg plekken die we moeten ontdekken in ons eigen mooie kleine landje.